AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Illustratie versterkt inhoud op een unieke manier, beeldtaal communiceert snel en sympathiek’


Hebt u een vraag m.b.t. illustraties of visual design?
Een opdracht en wensen kunnen we samen in kaart brengen en formuleren. U kunt mij inschakelen voor verschillende einddoelen:
• redactionele illustraties, een beeldende aanvulling op een artikel in krant, vakblad of voor een boek.
• infographics, cartografie, pictogrammen, -vaak in combinatie- een overzichtelijke manier om informatie te delen.
• educatieve/informatieve illustraties, die inhoud van lesmateriaal verduidelijken.
• visuals, en live tekenen/visueel notuleren bij besprekingen; het onderwerp wordt ter plekke vlot in beeld gebracht.

Samenwerking in opdracht
Ik ben een mee-denkende illustrator met ruime ervaring en kennis om visual design en illustraties in te zetten voor uw doel. Afhankelijk van wat u in gedachten heeft, de doelgroep en het middel waar de illustraties voor gemaakt worden.

Mentorschap, organiseren en samenwerken
Omdat ik zowel in de kunstsector als in design werk heb ik een brede blik op mijn vakgebied. Mijn kennis en kunde deel ik graag door samenwerkingen aan te gaan. Bijvoorbeeld:
• In 2016 was ik gecommitteerde voor de eindexamens illustratie & visual design van de kunstacademie in Maastricht. In 2017 en 2018 begeleidde ik eindexamenstudenten in een aantal sessies met hun eindexamenwerk en was ik opnieuw gecommitteerde.
• In 2020 was ik persoonlijk mentor van een student multi media aan de Hogeschool Utrecht, ik begeleidde haar bij het maken van een graphic novel.
• Vormgeving & organisatie van exposities, workshops en teken-evenementen zoals het illucafé-2/2014, en aantal keren tekencafé bij exposities in 2017 en 2018, workshops bij huiskamerexposities/kunstroute Jacobahof in 2017 en 2018.
• Ik ben lid van beroepsorganisatie BNO, daar volg ik regelmatig trainingen, bijv. programmeren voor illustratoren, intervisie en presenteren.
• Bij de totstandkoming van de nieuwe auteursrechtwet (2015) was ik namens illustratoren met de samenwerkende beroepsorganisaties actief voor de lobby. Verder praat ik geregeld mee over ontwikkelingen in het vak, de positie van illustratoren bij beroepsorganisaties BNO, Pictoright, Platform Makers en FNV Kiem/Kunstenbond. Tevens leverde ik een bijdrage aan de publicatie ‘Werken voor een kratje bier’.
• Sinds 2010 blog ik over de breedte van het vak illustratie; over trends, evenementen, vakgenoten uit de hele wereld, illustratiegeschiedenis, vakmanschap, pioniers, ontwerpers, kunstenaars en bijzondere uitgaven van vroeger en nu.

Kunt u het volgen?
Op mijn bedrijfs FB pagina AleidLand.nl kunt u volgen aan welke uiteenlopende opdrachten ik momenteel werk.
Opdrachtgevers vinden mij via collectief dutch-illustration.com ,www.illustrator-info.nl en internationaal via Women who draw óf via m’n netwerk en social media.

– – – – – –

Aleid in de media
Tijdschrift Margriet interviewde mij in 2012 in verband met m’n boekenverzameling. En ik mocht in ‘Margiet-style kleding’ op de foto! (Margriet 12-2012)

Aleid-Margriet-interview

interview: Ineke van Lier en fotografie: Rachel Dubbe i.o.v. Margriet

–  –  –  –  –  –

In juni 2015 exposeerde ik met cartoons in het theatercafé van het Beauforthuis in Zeist/Austerlitz:
ExpoKrant

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren