AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Revolutionaire illustratie geschiedenis

Je hebt nog één week de tijd om deze bijzondere tentoonstelling in Den Haag te bezoeken: ‘De vrolijke Brigade’ over Russische prentenboeken tussen 1925 en 1941.
Russische Illustratoren en kunstenaars hadden artistiek een voortrekkersrol aan het begin van de 20ste eeuw. In Nederland werden boeken nog geïllustreerd met gravures. In Rusland werd alles in het werk gezet om d.m.v. het geïllustreerde boek de bevolking te leren lezen en schrijven. Museum Meermanno ligt nog één week vol met kleurrijke en artistieke boeken uit de periode van deze interessante illustratie-revolutie. Met illustraties van Vladimir Lebedev en vele anderen!
Russische illustraties

Share Post :

More Posts