AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Echt nieuws staat op de muur

In Caïro staat het échte politieke nieuws in beelden op de muren van de stad. Discussies worden gevoerd met verf en sjablonen. Egyptenaren geven elkaar op deze manier hun visie, dromen, commentaar en gedachten door. Bahia Shehab laat dit zien tijdens haar TED Talk in Edinburgh. Over de graffiti scene in Caïro wordt geschreven en geblogt door Soraya Morayef. Een wet dreigt te worden aangenomen waarin behalve boete ook gevangenisstraf kan worden opgelegd aan de politieke graffiti makers in Caïro. Maar zoals Bahia haar TED Talk afsluit met de hoopvolle quote van Pablo Neruda: ‘You can cut all the flowers, but you cannot keep Spring from coming’

EgyptGrafitty

Share Post :

More Posts