AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Groene Prairiewolf

In mijn boekenkast staat een gesigneerd juweeltje uit 1987: ‘twee alfredo’s op een groene prairiewolf’ van Paul Bodoni. Verhalen van Franz Kafka, Daniil Charms, een kinderliedje, absurdistische beeldverhalen zonder tekst en wezens die een hele pagina voor zichzelf krijgen. Binnenwerk is zwart/wit en er zit een roze fluor-inkt gezeef-drukte plastic hoes om het album heen. Vorig jaar was deze illustrator weer even in het (nederlandse) nieuws vanwege z’n expositie bij galerie Lambiek en z’n nieuwe beeldverhaal Terra Harmonica. Bovendien een diepte-verslag in de Volkskrant.

Paul Bodoni

Links: ‘Twee alfredo’s…’ Midden: detail uit ‘Jippo vakantieboek 1982’ Rechts: ‘Terra Harmonica’ uit 2008

Share Post :

More Posts