AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Broeierig boek

Liefhebbers van graphic novels kennen Lorenzo Mattotti langer dan vandaag. Vaak vind ik zijn werk bonkig, gekunsteld en bedacht. Maar hij is meer dan (strip)tekenaar en verteller. Hij schildert en tekent ook autonoom. De platen in het boek Stanze zijn mooi gedoseerd. Tekeningen en schilderijen van telkens een man en vrouw op bed ademen de intimiteit en broeierigheid van de slaapkamer uit. Ze spreken tot de verbeelding. Je projecteert als vanzelf het verhaal en de stilte er bij. Spijt dat ik het boek niet kocht… mijn rugzak zat al vol met 4 nieuwe boeken. Een troost: op YouTube staan twee filmpjes met de platen. Een officiële op klassieke muziek van Schubert, en eentje begeleid door de jazzy tonen van Amelia. Dagdroom maar weg!

StanzeMattotti

Share Post :

More Posts