AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

IJskoud blauw

Een trefzekere vos in een sneeuwlandschap. Arreslee en dorpje in de verte. Losse penseelstreken en rake eenvoud. De rest is nu sneeuw en geen papier meer. Eén van de illustraties van Maj Mitoeritsj uit een boekje van de rommelmarkt: ‘Oudje, doe de deur eens dicht en andere versjes voor kinderen’. Die ‘versjes’ zijn van Samoeil Marsjak. Het omslag ziet er suf uit, maar binnenin staan frisse illustraties die destijds bekroond werden door de boekenbeurs in Leipzig.

MajMitoeritsj

Onder de communistische censuur konden Russische dichters zich wel uitdrukken in poëzie voor kinderen. Leesvoer: artikelen in Prospekt en de Volkskrant. Maar welke boeken heeft Maj Mitoeritsj nog meer geïllustreerd? Speuren op de rommelmarkt!

Tags:

Share Post :

More Posts

1 Comment

  • Arjan
    11 maart 2011 at 16:28 

    Inderdaad hele mooie illustraties met enkele penseelstreken! Thanks for sharing.
    Denk dat ik ook maar weer eens de rommelmarkten moet gaan verkennen.

Hey! comments are closed.