AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

(Oe) Hoe valt een uil?

In elf landen ligt een kersvers prentenboek in de schappen. In Nederland heet het ‘Mama Kwijt’ vertaling van ‘A Bit Lost’. Ogenschijnlijk met het grootste gemak gemaakt. Maar schijn bedriegt… Op z’n blog geeft de Ierse illustrator/ontwerper Chris Haughton een kijkje in het maak- proces. Voordat het uiltje op de juiste manier van z’n nest valt, zijn er veel prenten gesneuveld. Het is een cruciaal moment aan het begin van het boek. Chris ontwierp ook het lettertype bij dit boek. En er kwam een fair-trade productielijn op gang voor tapijten en knuffels… We want more!

ChrisHaughton

Share Post :

More Posts

1 Comment

  • titus
    7 februari 2011 at 19:11 

    Geweldig mooi dit, hoe valt een uil….

Hey! comments are closed.