AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Frisse grootmeester

Amerikaanse illustrator Charley Harper heeft een gigantisch oeuvre nagelaten. Hij maakte illustraties voor biologieboeken, reklames, ontwierp enorme mozaïekwanden voor gebouwen en hij schilderde. In 2007 verscheen een overzicht met het boek Charley Harper an illustrated life (420 pagina’s). Z’n werk is strak, grafisch én expressief. Verrassende combinaties van grafische lijnen en soepele verfstreken. Een zeer inspirerende grootmeester in het illustratievak!
De cover-illustraties van het tijdschrift Ford Times zijn favoriet bij verzamelaars. Veel van z’n werk lijkt recent gemaakt, zó fris en hip. Toch is het allemaal van ver vóórdat het vector-programma Adobe illustrator z’n intrede deed.

CharleyHarper

Share Post :

More Posts