AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Tekenen, vanzelfsprekend!

allaboutdrawing‘De tekening’ lijkt zo vanzelfsprekend dat we het als kunstvorm over het hoofd zien. Terwijl het zo’n krachtig middel is. Het verbind kunst disciplines en spreekt tot de verbeelding. Door de fysieke handeling van het tekenen ontstaat er een directe lijn naar het denken van de kunstenaar. Van hoofd naar hand; dromen, denken, onderzoeken, uitproberen. Tekenkunst wordt steeds meer gewaardeerd en dat is goed nieuws voor illustratoren. Naast toegepast en functioneel werk maken ze vaak interessant autonoom werk. En andersom; kunstenaars werken soms ook als illustrator. Op 27 augustus 2011 was er in het Stedelijk museum Schiedam een symposium bij de tentoonstelling ‘All about drawing’. De bijbehorende catalogus is een mooi naslagwerk over hedendaagse tekenkunst. Deze is nog verkrijgbaar bij uitgeverij d’Jonge Hond.

Share Post :

More Posts