AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Poolse posters

Op illustratie gebied hebben de Polen een artistieke traditie wat betreft poster ontwerp. Van 1948 tot 1955 golden de restricties van het sociaal realisme. Daarna creëerden illustratoren met ongekende expressie posters voor films, theaterstukken en het circus. Zonder commerciële concessies te hoeven doen. Ze interpreteerden vrij naar aanleiding van het theaterstuk of de film. De essentie daarvan werd een persoonlijke notitie. Hun artistieke ei konden de illustratoren zichtbaar kwijt op de posters. Voorbeelden vind je hier. Historische informatie kun je lezen op deze website. Er zijn héél veel boeken over Polisch poster design verschenen en een mooie documentaire!

PoolsePosters

Share Post :

More Posts