AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Bezielde boeken zonder woorden

Drie boeken nam ik vorige week mee uit Portugal. Boeken zonder één woord, maar met bezieling gemaakt.
• ‘Todos Fazemos Tudo’ (Iedereen kan alles) fungeert zowel als een eye openener als beroepskeuzetest. Het boek spot met gendertypering en leeftijdsdiscriminatie. Met de halve pagina’s frisse illustraties van Madalena Matoso kun je ondenkbare combinaties maken. Oma surft en je moeder voetbalt. Echt een boek van nu!
• ‘Migrando’ is een omkeer-boek van Mariana Chiesa Mateos met verontrustende beeldverhalen van vluchtelingen. Toch spreekt er poëzie uit de beelden van koffers, oorlog, vliegen en varen. Het aanspoelen op een toeristenstrand valt rauw op je dak bij het doorbladeren. Deze uitgave bevat angst, geweld en pijnlijke realiteit. Het zet je aan het denken.
• ‘Vazio’ (Leeg) met illustraties van Catarina Sobral is vers van de pers van uitgeverij Pato Logico. Een man voelt zich leeg. Hij gaat op zoek; vind de dokter de oplossing? Of ligt de oplossing in een winkel, in het bos, in een museum, bij de dieren, seizoenen, op straat of in z’n hart?
Voordeel; je hoeft geen Portugees te snappen om deze boeken te ‘lezen’!

Portugal

Share Post :

More Posts