AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

CrossComix smaakt naar meer

In Rotterdam organiseerden ze vorige week een inspirerend festival met crossover perfomances tussen verschillende creatieve disciplines. Professionele tekenaars, schrijvers, vertellers, presentatoren en muzikanten performden samen bij CrossComix. Bijvoorbeeld bij Tekendemocratie; een politiek debat waarbij 4 tekenaars ter plekke in beeld brengen waarover gesproken wordt. Uitvergroten en uit verband rukken? Nee hoor, in het juiste verband zetten! Ludieke performances en samenwerkingen tegelijkertijd op één locatie. In de kleine zaal en in de grote hal van de Rotterdamse Schouwburg werden ter plekke risoprints gemaakt, er werd getekend, en kon je je psychonlogisch laten onderzoeken door drie psychonlogen. Er werden prijzen uitgereikt i.v.m. verschillende competities voor studenten en makers van gif-animaties. In de kleine zaal werd het live tekenen Wacom Cintiqs bij optredens van o.a. Flip Noorman geprojecteerd in het decor. Er waren BigDraws op winkelruiten in de stad en er zijn (nog) exposities te bekijken. Bezoekers kregen zelfs kado-map risoprints toe! Petje af voor de inhoud, organisatie én deelnemende artiesten. Volgend jaar hopelijk weer… CrossComix smaakte naar meer!

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.