AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Scheurbaard

In de kringloopwinkel vond ik een kinderboek ‘De wonderlijke reis van Peter’. Daarin staan verrassende knip-illustraties van Mance Post (1925-2013). Knippen en snijden is al een tijdje hip, en deze vintage knipsels hebben iets speciaals; rafels! Waar een knip te hard is, daar scheurde Mance het papier voor het wollige effect. Heel geschikt voor kabouterbaardjes! Ik kende vooral haar potlood werk voor boeken van Guus Kuijer en de trefzekere lino’s die de boeken met dierenverhalen van Toon Tellegen sieren. Ben benieuwd wanneer de hedendaagse knipsel illustratoren de scheurrand gaan herintroduceren… Straks is scheuren het nieuwe knippen!

Share Post :

More Posts

2 Comments

  • Anke
    18 december 2015 at 08:53 

    Oh wauw! wat tof! Ik kwam via LinkedIn op je site, en dit is echt heel tof gevonden! 😀

  • Aleid
    18 december 2015 at 12:06 

    Hoi Anke, dank voor je compliment!

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.