AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Animatie klassiekers van Sesamstraat

Op dit moment leren kinderen cijfers en letters kennen via app’s. Maar Sesame Street heeft toch écht het ‘wiel’ in de jaren ’70 uitgevonden met hun educatieve animaties. In die tijd werden illustratieve én muzikale meesterwerkjes gemaakt. Keith Haring, Maurice Sendak, Jeff Hale en vele anderen maakten artistieke animaties voor de Amerikaanse Sesamstraat. Vaak met fijne groovy muziek. Zoals de funky zang door de Pointer Sisters bij ‘The Pinball Song’. Een heerlijk ‘Jazzy Alphabet’ met muziek van Donald Byrd and the Blackbirds, en deze dame leert je stijlvol de klank van de letter ‘R’. Electro muziek met grappige freaky zang van Paul Jacobs bij ‘Beginning Middle and End’. Klassiekers van Sesamstraat, wie is er nou niet groot mee geworden?

SesamstraatKlassiekers

Share Post :

More Posts