AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Granaatappelland

In de Internationale Jeugdbibliotheek in München is op dit moment een tentoonstelling van hedendaagse Iraanse kinderboek illustratoren te zien. Het is een onderdeel van uitwisselings-project ‘Anaarestan & Erdbeerland’ ‘Granaatappelland & Aardbeienland’. Samengesteld door Tom Eigenhufe. In Berlijn kocht ik het bijbehorende boekje. Kinderboek illustraties uit Iran blijken gevarieerd; creatief en speels, klassiek en traditioneel. De Perzische cultuur heeft een rijke historie op gebied van sprookjes, en zodoende ook op gebied van illustraties. De cover illustratie van het boekje, illustratie linksboven, is gemaakt door Amir Shaabanipour. Illustratie rechtsboven: Morteza Zahedi, rechtsonder: Farshid Shafiey linksonder: Rashin Kheiriyeh. Rashin illustreert ook voor The New York Times; een respectabel platform voor illustratoren uit alle windstreken!

Iran-illustrators

Share Post :

More Posts