AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

De noodzaak van een tekening

Eko Nugroho is een Indonesische kunstenaar die tekent. Kritische en persoonlijke tekeningen, niet persé op papier. Hij tekent muren en gebouwen vol. Uit noodzaak, omdat hij de misstanden om hem heen niet kan negeren. Ooit begon hij een eigen onafhankelijke uitgave Daging Tumbuh. Een comic die hij samen met anderen maakte. Die halfjaarlijkse uitgaven verkocht hij aan een groeiende groep liefhebbers in Yogyakarta. Zijn tekeningen zijn sociaal en politiek geëngageerd en verwant aan graffiti en stripcultuur. In zijn beeldtaal zie je ook traditionele Indonesische symboliek terug. Tegenwoordig tekent hij op uitnodiging voor kunstprojecten over de hele wereld. Vorig jaar had hij o.a. een tentoonstelling in Parijs bij het MAM. Hij wil met zijn tekenkunst iets vertellen. En inmiddels wordt hij serieus genomen!

EkoNugroho

Share Post :

More Posts