AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Rauwe spetters

Illustraties van Ralph Steadman -inmiddels 78 jaar- knallen nog steeds van het papier. Recht in je gezicht. Hij brak door met de groteske illustraties in ‘Fear and loathing in Las Vegas’ van Hunter S. Thompson uit 1971. Zijn oeuvre bestaat uit gepeperde illustraties voor romans, boekomslagen, keiharde politieke cartoons en grimmige platen in een uitgave van Animal Farm. Ook illustreerde hij kinderboeken voor kinderen met een sterke maag zoals Treasure Island. Hij tekende drank etiketten, schreef en illustreerde boeken over whisky, wijn, katten en honden. Allesbehalve poeslief. Prentenboeken voor grote mensen over Freud, God en Leonardo da Vinci. Allemaal getekend in een expressieve ‘rauw op je dak-stijl’. In 2013 verscheen een imposant boek met een overzicht van zijn werk: ‘Proud to be Weirrd‘ bij AMMO. Dit jaar komt de documentaire ‘For no good reason‘ uit. Daarin zie je hem aan het werk en komen zijn beroemde vrienden aan het woord. In z’n studio doet hij krasse uitspraken over z’n vak: ‘Wat nou potlood? Bang om een fout te maken? Fouten bestaan niet, alleen de mogelijkheid om iets anders te tekenen bestaat.’

RalphSteadman

Share Post :

More Posts