AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Gouden Penseel goes international

Het lijkt er op dat de Gouden Penseel een internationale onderscheiding is geworden nu de Franse illustrator Blexbolex ‘m in 2011 heeft gewonnen. Ontbreekt bij Nederlandse uitgevers de ‘durf’ om vergelijkbare producties met illustratoren van eigen bodem te maken? In Portugal richtte illustrator/vormgever Bernardo Carvalho z’n eigen uitgeverij Planeta Tangerina op. Met internationaal prijswinnende boeken als resultaat. Zijn prentenboek ‘Praia Mar’ zou een Gouden Penseel waard kunnen zijn in 2012. Wie maakt een artistiek prentenboek en sleept onze prijs weer naar Nederland? Nederlandse en Vlaamse uitgevers… wie durft? Of gaan Nederlandse illustratoren hetzelfde doen als Bernardo Carvalho?

PaiaMarTangerina

Share Post :

More Posts