AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Lichaamshaar en Tatoeages

Tijdens een city-trip naar Florence vond ik in een boekhandel twee fijne boeken: Allereerst het boekje ‘Regolamento del giuoco del calcio’. Met explosieve illustraties van het slagveld dat ‘voetbal’ heet. Een aantal illustraties doen denken aan oorlogstaferelen uit politieke illustraties van Gerald Scarfe en Ralph Steadman. Maar het gaat gewoon over gedragsregels van het voetbalspel. Waarschuwing voor estheten: veel snot, lichaamshaar, modder, onderbroekenlol en voor de oplettende kijker een neerstortend Juventus-reklamevliegtuigje… Zelfs als je cappuccino-Italiaans niet verder gaat dan ‘spaghetti’ -zoals bij mij-  dan is het smullen bij deze hillarische platen van tekenaar Federico Maggioni .

Federico

Het tweede boek dat mee mocht in de rugzak was ‘Papa Tatuato’. De italiaanse vertaling van het Spaanse boek van illustrator/kunstenaar Sergio Mora (Spaanse titel: ‘Papa Tatuado’). Prachtige illustraties in tatoeage-stijl vertellen de  de herkomst van de tatoeages op het lichaam van vader. Elke tattoo neemt je mee op avontuur. Een engelse blogger heeft het boek ook al gespot: http://www.book-by-its-cover.com/childrens/papa-tatuado

Tatuato

Share Post :

More Posts