AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Onbehouwen getekend

In de kringloopwinkel vond ik ‘Genoeg is genoeg’ een boek uit 1993, de Nederlandse vertaling van ‘Enough is enough – weekly meditations for living dysfunctionally’. Provocerende quotes met een ontnuchterende handleiding en onbehouwen inkttekeningen van Karen Finley. Finley is een performance artist/multimedia kunstenaar die eind jaren negentig ook een Freudiaanse bewerking van Winnie de Pooh maakte. Deze boeken zijn sarcastische uitspattingen naast haar spraakmakende performances, body-art en electropop. Ze liep met ‘Enough is enough’ alvast vooruit op de trend van lifestyle- en zelfhulpboeken. Naast de tekeningen en provocerende quotes geeft ze tips, voorbeelden, motto’s en mantra’s. Beleefdheid, gender aannames, machtsverhoudingen, chantage, hebzucht, depressie; alles gaat op de schop. Een vermakelijk ondermijnend boek uit de vorige eeuw. Met Karen Finley valt niet te spotten!


Share Post :

More Posts

1 Comment

  • Björn
    2 september 2017 at 08:28 

    Oh wat een heerlijk boek lijkt me dat. Release your inner sekreet!
    Hoop dat ik ‘m nog ergens tegenkom.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.