AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Smullen van Portugese kersen

Op de Internationale kinderboekenbeurs in Bologna waren de Portugezen eregast. ‘Like cherries’ was de titel van de expositie gewijd aan Portugese illustratoren. Inderdaad smullen geblazen met spetterend mooie uitgaven van o.a. uitgeverij Planeta Tangerina. Over hen heb ik al eerder geblogd, ik richt me nu even op twee inspirerende boeken van andere kleine uitgevers:
‘Nove histórias sobre o amor’ van Giovanna Zabor wordt gedragen door beeldschone illustraties van Anna Ventura. Mooie poëtische wisselwerking tussen illustraties en tekst! Verkrijgbaar in het Italiaans (uitgeverij Topipittori) en in het Engels en Duits (uitgeverij Pistache Moustache). Op issuu kun je de Engelse versie doorbladeren.

AnaVentura

‘Se eu fosse um livro’. (‘Als ik een boek was..’) sprong er uit door z’n krachtige eenvoud. Geïllustreerd door André Letria en geschreven door José Jorge Letria. Een fijn beeldverhaal dat zichzelf in stijlvolle platen verteld. Uitgegeven door Pato Lógico. Op Youtube staat een korte animatie van dit boek.

AndreLetria

Portugese uitgevers en illustratoren waren terecht eregast in Bologna; aplauso!

Share Post :

More Posts

1 Comment

  • Petra van Berkum
    3 april 2012 at 17:04 

    Hij is inderdaad wel leuk….ik vind het eigenlijk altijd wel fijn als er niet perse in woorden een verhaal bij is…

Hey! comments are closed.