AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Zwitserse Pionier

Veel Illustratoren werken met traditionele middelen op papier en mijden de computer. Door de komst van ipads en smartphones ligt er een zee aan nieuwe mogelijkheden voor ons vak. De Zwitserse Camille Scherrer had dat in 2008 al door. Zij studeerde dat jaar af met illustraties die zichtbaar werden d.m.v. augmented reality. Tot nu toe wordt die techniek vooral commercieel en informatief ingezet. Met gebruiksvriendelijke programma’s zoals Layar en Aurasma kunnen illustratoren prima aan de slag. BNO geeft i.s.m. Pawel Pokutycki van Illustration Daily een aantal laagdrempelige workshops programmeren & augmented reality, speciaal voor illustratoren. De vooruitstrevendheid van Camille Scherrer werd beloond met prijzen en internationale bekendheid. Bij het zien van haar werk gaat het toch vanzelf kriebelen?

Share Post :

More Posts