AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Moord, pech en oplichting

De website van Duitse illustrator Henning Wagenbreth is een attractiepark voor liefhebbers van chaotische taferelen. Zo’n beetje alle gruwelijkheden die een mens kan overkomen heeft hij in beeld gebracht. Op een poster over soldatenleed in de Eerste Wereldoorlog, op een boekomslag een brute badkuipmoord, en in het boek ‘Grosse Mausefalle’ met zwarte satirische teksten van Alfred Lichtenstein. Veel moord, pech, dood en oorlog. Op z’n website is gelukkig ook een respectabele serie van 73 bonte posters voor theater- en muziek festivals te bewonderen. Vaak in strakke grafische stijl (klare lijn). Soms rauwe tekeningen met potlood. In 2006 maakte hij een vermakelijk boek met illustraties in lawaaierige kleuren n.a.v. frauduleuze e-mails: ‘Cry for help’. Dat boek is een monumentje voor oplichters!

HenningWagenbreth-2

Bewaren

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.