AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Sprookjes uit de kringloopwinkel

Een paar honderd boeken illustreerde Jenny Dalenoord (1918-2013). Een Haagse dame die behalve kinderboek illustraties ook toegepaste grafiek maakte voor dichtbundels, boekomslagen, dessins en postzegels. In kringloopwinkels en op rommelmarkten kun je nog mooie uitgaven vinden. Een groot dik sprookjesboek met robuuste platen van haar vond ik in een kringloopwinkel in Borculo. Gedrukt met volle inkten, elk katern heeft een andere steunkleur. Die kleur blijft nog wel even goed dankzij de solide druktechniek uit de jaren vijftig!

JennyDalenoord

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.