AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

The Big Draw in Nederland

Langzaam verovert het wereldwijde fenomeen ‘The Big Draw’ ook Nederland. Zesentwintig landen organiseren rond de maand oktober jaarlijks het tekenfestival onder die naam. In 2014 waren er in grote en kleine steden teken-maar-raak evenementen voor profs, amateurs, toevallige voorbijgangers en kinderen. Het is een feel-good evenement dat je verleidt tot een krabbel of een kunstwerk. Van 10 tot 13 september had Nijmegen een uitgebreid programma. Je kon daar ‘los’ gaan op bierviltjes, winkelruiten, kijken naar battles tussen profs, demonstraties van video-artiesten, er waren tekenmachines, je kon les krijgen van graffitikunstenaars, samen of alleen droedelen, en grafiek maken. Op de Nederlandse website staat hoe je een Big Draw organiseert en waar er een gepland is. Vaak wordt The Big Draw in samenwerking met musea, scholen, kunstenaars, kunstcentra én sponsors gehouden. Op de internationale website staat een gallery waar je via instagram onder vermelding van #TheBigDraw virtueel aan kan deelnemen. Ter inspiratie hieronder een filmpje van The Big Draw uit Berlijn:

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.