AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Nachtwaker, een prachtboek

Bij uitgeverij Gestalten ontdekte ik een prachtig gedrukt en spannend beeldverhaal van 192 pagina’s; ‘The night watchman’. Een grafisch en gelaagd boek over de nachtelijke angst van mensen in een stad. De beelden van Jéremie Fischer en teksten van Jean-Baptiste Labrune sleuren je mee het ‘suspense’ achtige verhaal in. Zes nachten ervaar je hoe de zon ondergaat en de nacht de stad ‘overkomt’. Voor het donker is iedereen veilig thuis en gaan de deuren op slot. Je gaat mee met de nachtwaker op pad, leest z’n flarden gedachten en observaties. Uitroepen: “Stay close behind me and you’ll have nothing to fear…” lijken uit een actiefilm te komen. Zijn lichtstralen vormen een anker in de nacht. Is de bange stad een metafoor voor de toestand in de wereld? Het dikke boek overstijgt het genre prentenboekverhaal en leest als een graphic novel. Oorspronkelijk is het een Franse uitgave uit 2014 van Franse uitgeverij Éditions Magnani. In 2015 gaf Little Gestalten het ook uit in Engels en Duits. Tien euro is echt ongelooflijk goedkoop voor 192 pagina’s illustraties/grafische kunstwerken… Hebben!

Share Post :

More Posts

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.