AleidLand.nl

Darwinstraat 41
2571 DG Den Haag
aleid.landeweerd[at]hccnet.nl
T 070 3461018
M 06 301 44 028

Vlotte illustratie Biënnale

De illustratie Biennale op zaterdag 2 juni was een feest voor het oog. De dag verliep vlot: iedere gast presenteerde zichzelf 10 minuten en werd 5 minuten geinterviewd. Tara Dougans uit Londen en Kate Bingaman Burt uit de VS werden ingevlogen voor deze dag. Siegfried Woldhek bekende dat zijn persoonlijke voorkeur voor schrijvers te zien is aan z’n portretten en tipte ons zijn app. Bij deze gelegenheid lanceerde Babette Wagenvoort de website Illustration Daily. Cartoonist Trik is blij met z’n vaste plek in Revu en heeft twee nieuwe projecten op stapel. Game designer Richard Boeser vroeg collegiale hulp van illustratoren. Joost Swarte vertelde over samenwerken met The New Yorker en vond NoBrow het beste blad voor illustratoren. Atja Apituley had een illustratieve primeur van Mijksenaar en Max Kisman kopte die primeur volledig in. Kate Bingaman Burt gaf een persoonlijke ‘high energy’ presentatie American style. En Tara Dougans blijkt te tekenen vanuit de behoefte om te dromen. Gioia Smit van de Fiep Westendorp foundation verbaasde zich over de late erkenning van Fiep. Hekkensluiter Tim Enthoven werkte op de lachspieren met zijn droge spreekstijl.

De app van de digitale expostitie is hier te downloaden.

illustatieBiennale

Share Post :

More Posts